Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Δημιουργία Facebook Pixel – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet
Pixel Activation – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet
Google Remarketing Tag – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet
facebook marketplace – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet
push notifications CTA – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet
push notifications permissions – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet
New Blog Post Push Notification – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet
Google My Business – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου
Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet
Google My Business Post – Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου

  Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet, ακόμα και αν ξεκινάς τώρα ή ακόμα και αν ήδη “τρέχεις” ένα eshop ή ένα sales funnel…

 

Αφού έχεις δημιουργήσει το Avatar του Ιδανικού σου Πελάτη, χρειάζεται να εκπονήσεις μια έξυπνη στρατηγική, λαμβάνοντας υπόψη, όλα τα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet!

 

Στην παρακάτω λίστα, θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για εργαλεία και μεθόδους, που μπορείς να βάλεις σε εφαρμογή άμεσα και να δεις τις πωλήσεις σου να αυξάνονται κατακόρυφα.

 

Σίγουρα χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να γίνουν όλα σωστά, για αυτό χρειάζεται να πάρεις τη μεγάλη απόφαση!

 

Ή θα επενδύσεις χρήμα, για να τα κατασκευάσει και να τα διαχειρίζεται ένα ειδικός, 

ή θα επενδύσεις και χρόνο και χρήμα, για να μάθεις να τα κάνεις όλα μόνος ή μόνη σου.

 

Πάμε να ξεκινήσουμε…

 

 

E-Commerce Website (E-Shop) ή/και Sales Funnel


Προκειμένου να πουλήσεις κάποιο προϊόν ή τα προϊόντα σου γενικότερα στο Internet, χρειάζεσαι μια Ιστοσελίδα κατάλληλα σχεδιασμένη για Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ή αλλιώς ένα e-shop. 

 

Στην περίπτωση που εστιάζεις στην πώληση ενός συγκεκριμένου προϊόντος η καλύτερη επιλογή συνήθως είναι η κατασκευή και η προώθηση ενός αγωγού πωλήσεων.


Ανάλογα με το είδος του Sales Funnel, μπορείς να προσθέσεις και 1 έως 3 επιπλέον προϊόντα ή προσφορές της στιγμής (OTO-One Time Offer), ως Upsells ή Downsells.

 

Η καλύτερη πρακτική για να το κάνεις αυτό, είναι να εμφανίζονται οι OTOs σου, αφού ο ενδιαφερόμενος συμπληρώσει τα στοιχεία του στην Optin Form και πριν συμπληρώσει τα στοιχεία της κάρτας του στο Check Out.

Μερικοί Marketers, προτείνουν επιπλέον προϊόντα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, καθώς ο πελάτης είναι ακόμα “ζεστός”.

 

 

Επαγγελματική λήψη και επεξεργασία Φωτογραφιών & Video

 

Για να κινήσεις το αγοραστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών του e-shop ή του sales funnel σου, θα πρέπει το φωτογραφικό υλικό, να είναι ελκυστικό και υψηλής ευκρίνειας και με άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου στη περίπτωση κάποιου βίντεο. 

 

Σχετικά με τη φωτογράφιση ο φωτισμός, το φόντο, καθώς και άλλοι παράγοντες (ανάλογα με το είδος του εκάστοτε προϊόντος) μπορούν να τονίσουν σωστά τα χρώματα και τις σκιές

και ως εκ τούτου να δώσουν στο κάθε προϊόν σου, τη δυνατότητα να ξεχωρίζει και να “μαγνητίζει” το βλέμμα των επισκεπτών, δημιουργώντας συναισθήματα και εικόνες μέσα στο νου τους.

 

Η επεξεργασία του βίντεο, είναι απαραίτητη όχι μόνο για ένα λειτουργικά σωστό και αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα, αλλά και για να προκαλεί το ενδιαφέρον και να κατευθύνει – προτρέπει, τον δυνητικό σου πελάτη, να κάνει μια συγκεκριμένη ενέργεια. 

 

Δηλαδή να αγοράσει.

 

Είτε πρόκειται για ανάπτυξη ιστοσελίδας, είτε για αναρτήσεις στα Social Media, είτε για διαφημίσεις, οι φωτογραφίες και τα βίντεό σου, χρειάζεται να είναι πρωτότυπα, ενδιαφέροντα και καλής ποιότητας.

 

 

Copywriting

 

Το copywriting είναι η τέχνη της συγγραφής κειμένων – περιεχομένου, που αποσκοπεί στο να πείσει τον επισκέπτη για τα οφέλη ενός προϊόντος και εν τέλει να του πουλήσει.  

 

Είναι μία δεξιότητα η οποία μαθαίνεται, (εφόσον έχεις χρόνο και όρεξη) και που συνήθως (λανθασμένα) περνάει στα “ψιλά” από τους επιχειρηματίες, χωρίς να της δίνεται η βαρύτητα που της αρμόζει. 

 

Είτε δημιουργείς μια ιστοσελίδα, ή ένα sales funnel, είτε γράφεις ένα Newsletter ή μια αλληλουχία επακολούθησης για να στείλεις μέσω email στη λίστα σου ή δημιουργείς μία “απλή” ανάρτηση στο Facebook,

είτε ακόμα όταν γράφεις το σενάριο για ένα βίντεο ή για μια παρουσίαση, για να παράγεις θετικά αποτελέσματα, θα χρειαστεί να το κάνεις λαμβάνοντας υπόψη, όλους εκείνους τους “κανόνες” που αφορούν το copywriting.

 

Και αυτό για να μπορέσεις να δημιουργήσεις την ανάγκη για το προϊόν σου, στον αναγνώστη και εν συνεχεία να τον  βοηθήσεις να αποφασίσει, ότι χρειάζεται το προϊόν σου, για να λύσει το πρόβλημα που τον απασχολεί.

 

 

Διαφήμιση

 

Μια απλή αλλά αποτελεσματική στρατηγική που χρησιμοποιούν αρκετοί επαγγελματίες digital marketers, είναι “να πιάνουν τον δυνητικό πελάτη από παντού”.

 

Θα εξηγήσω λίγο παρακάτω τι ακριβώς εννοώ.

 

Αυτό βασίζεται στη λογική του ότι ο μέσος καταναλωτής για να αποφασίσει να αγοράσει οτιδήποτε δεν είναι πρώτης ανάγκης, χρειάζεται να το δει μπροστά του 7 με 10 φορές!

 

Όταν λοιπόν ορίζεις ένα Χ budget για μια PPC (Pay Per Click) διαφημιστική καμπάνια στο Facebook ή στο Google Ads, ο κάθε χρήστης που εκδηλώνει ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα, κάνει κλικ στη διαφήμισή σου και ως εκ τούτου, σε χρεώνει το αντίστοιχο κόστος του κλικ.

 

Ωραία μέχρι εδώ… 

 

Έκανε κλικ, σε χρέωσε μερικά cents ή euros, μπήκε στη σελίδα σου, είδε το προϊόν σου μία φορά και για κάποιο λόγο “αφαιρέθηκε”, μπήκε στο youtube να δει βίντεο με γάτες ή επέστρεψε στο Facebook γιατί του ήρθε μήνυμα στο messenger ή πήγε στο google για να ψάξει κάτι που μόλις θυμήθηκε.

 

 

Το αποτέλεσμα ποιο είναι; 

 

Ότι όχι μόνο δεν αγόρασε τίποτα από το eshop σου, σε χρέωσε με το κλικ που έκανε και ενδεχομένως, αν με κάποιον τρόπο δεν έχεις καταφέρει να συλλέξεις το email του,

οι πιθανότητες είναι, ότι ΔΕΝ θα μπορέσεις να φέρεις μπροστά στα μάτια του άλλες 6 με 9 φορές το προϊόν σου, για να αποφασίσει να το αγοράσει…

 

Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να γίνεις ειδικός στο CRO ή αλλιώς στο Conversion Rate Optimization ή σε απλά ελληνικά, στη Βελτιστοποίηση του Ρυθμού Μετατροπών. 

 

Το Retargeting ή Remarketing, είναι η μέθοδος της επαναστόχευσης όλων αυτών των δυνητικών πελατών που είτε αλληλεπίδρασαν με τη σελίδα σου στο Facebook, είτε ενώ επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα σου, δεν ολοκλήρωσαν κάποια ενέργεια, όπως για παράδειγμα:

 

  • Δεν συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους στην optin form

 

  • Δεν αγόρασαν το προϊόν ή 

 

  • Δεν κατέβασαν ένα αρχείο. 

 

 

Το Retargeting μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σου από 20 έως και 60%, αυξάνοντας έτσι, θεαματικά πολλές φορές το ROI (Return On Investment) δηλαδή την επιστροφή της συνολικής επένδυσής σου και

το ROAS (Return On Ad Spend) δηλαδή την κερδοφορία σου σε σχέση με τα χρήματα που ξόδεψες σε μια συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια.

 

Οπότε πέρα από τη δημιουργία διαφημιστικών καμπανιών στο Facebook/Instagram και στο Google Search, για κίνηση στον ιστότοπο, δηλαδή που οδηγούν τον ενδιαφερόμενο στο eshop σου, 

 

θα χρειαστεί να “τρέχεις” παράλληλα και άλλες διαφημίσεις επαναστόχευσης ή αλλιώς Retargeting Ads.

 

Φυσικά για να το πετύχεις αυτό αλλά και για να έχεις μια όσο γίνεται πιο πλήρη εικόνα στα στατιστικά σου, θα χρειαστεί (με τη βοήθεια ενός τεχνικού) να τοποθετήσεις μέσα στον κώδικα του eshop σου, δύο μικρά κομμάτια από κώδικα “παρακολούθησης”:

 

  • Το Facebook Pixel 

Θα το βρεις στο διαφημιστικό σου λογαριασμό στο Facebook ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

και αφού ολοκληρώσεις τα βασικά βήματα και κάνεις κλικ στο κουμπί Συνέχεια, μπορείς να επιλέξεις αν θα το εγκαταστήσεις χειροκίνητα, αν θα το στείλεις στον προγραμματιστή σου, ή αν θα χρησιμοποιήσεις το ειδικό πρόσθετο του Facebook για Pixel σε WordPress. 

 

Εφόσον γίνουν όλα σωστά και ενεργοποιηθεί το Pixel, θα πρέπει να δεις στην οθόνη σου αυτό το αποτέλεσμα:

 

  • To Google Remarketing Pixel

Θα το βρεις στο διαφημιστικό σου λογαριασμό στο Google Ads ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να δημιουργήσεις Custom Audiences ή αλλιώς Προσαρμοσμένα Κοινά στο Facebook, όπως ενδεικτικά για παράδειγμα:

 

  • Χρήστες που επισκέφτηκαν το eshop και δεν αγόρασαν

 

  • Χρήστες που έστειλαν μηνύματα στη σελίδα στο Facebook

 

  • Χρήστες που αλληλεπίδρασαν με δημοσιεύσεις στη σελίδα στο Facebook 

κλπ…

Περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία προσαρμοσμένων κοινών θα βρεις εδώ: Δημιουργία Προσαρμοσμένου Κοινού

 

Επίσης μπορείς να δημιουργείς Custom Audiences, ανεβάζοντας αρχεία με δεδομένα, όπως διευθύνσεις email ή τηλεφωνικούς αριθμούς εν δυνάμει πελατών σου, για να προβάλεις μόνο σε αυτούς διαφημίσεις με κάποια αποκλειστική προσφορά. 

 

Ακόμα μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο με τα emails δυνητικών πελατών σου, που δεν άνοιξαν για να διαβάσουν Χ αριθμό από emails που τους έστειλες ή που για Χ διάστημα δεν κάνουν κλικ σε συνδέσμους (email retargeting) 


(σύντομα θα υπάρχει και η δυνατότητα επαναστόχευσης των επισκεπτών του καταστήματός σου στο Facebook!)

 

 

Επίσης το Facebook και το Instagram δίνουν τη δυνατότητα, να δημιουργείς Δυναμικές Διαφημίσεις (Dynamic Ads) και να προωθείς στις καμπάνιες σου, περισσότερα από ένα προϊόντα, μέσα από καταλόγους.

 

Με το ίδιο σκεπτικό, μέσα από το Google Ads, αφού όπως προείπα δημιουργήσεις Search Ads and shopping ads, μπορείς να κάνεις Remarketing δημιουργώντας Display Ads.

 

Και για να επανέλθω, στο “να πιάνεις τον πελάτη από παντού”, θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις την όλη φιλοσοφία, με ένα απλό παράδειγμα:

 

1. Ένας χρήστης διαβάζει τις ενημερώσεις του στο Facebook και βλέποντας μια διαφήμισή σου, κάνει κλικ και ανακατευθύνεται στο eshop σου.

 

2. Δεν αγοράζει κάτι και πηγαίνει σε κάποιο blog ή forum, το οποίο φιλοξενεί Google Ads και βλέπει εκεί μια δική σου Display Ad, που του δείχνει ξανά το συγκεκριμένο προϊόν σου, που του κέντρισε το ενδιαφέρον.

 

3. Φεύγει από το blog και πηγαίνει στο youtube για να δει βίντεο με μαγειρική και εκεί βλέπει ξανά τη διαφήμισή σου.

 

4. Στη συνέχεια επιστρέφει στο Facebook και κάνοντας scroll down στο feed, ξαναβλέπει τη διαφήμισή σου.

 

5. Την επόμενη ημέρα, πιάνει το κινητό του να στείλει μήνυμα στον κολλητό για να πάνε για καφέ και μάντεψε τι! Ξαναβλέπει τη διαφήμισή σου με το προϊόν που του άρεσε εξαρχής!

 

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και “ανάποδα”, αν δηλαδή ψάχνοντας κάτι αντίστοιχο στο google, δει και κάνει κλικ σε μια διαφήμισή σου και αφού επισκεφτεί το eshop σου, μετά πάει να διαβάσει τις ενημερώσεις του στο Facebook!

 

Τουλάχιστον για τις επόμενες 30 ημέρες, θα βλέπει περιστασιακά (ώστε να μην γίνεις κουραστικός) τη διαφήμισή σου, δηλαδή περισσότερες από 7 με 10 φορές.

 

Όπως καταλαβαίνεις, με αυτή την πρακτική αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες να γίνει πελάτης σου!

 

 

Facebook Marketplace

 

To Facebook παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες, να βάζουν διαφόρων ειδών αγγελίες για αγοραπωλησίες.

 

 

Η καταχώρηση των αγγελιών σου είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να περιλαμβάνουν, εικόνα, τίτλο, σύντομη περιγραφή και τιμή.

 

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα στο messenger.

 

 

Search Engine Optimization

 

Το SEO ή αλλιώς η βελτιστοποίηση του ιστοτόπου σου, για την ευκολότερη και ταχύτερη ευρετηρίαση αλλά και κατάταξή του, στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

 

μπορεί να βοηθήσει τη σελίδα σου, να εμφανίζεται στις σχετικές αναζητήσεις των χρηστών και με αυτό τον τρόπο να δέχεται οργανική επισκεψιμότητα, σε βάθος χρόνου και 100% Δωρεάν!

 

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται να γίνει μια λεπτομερής έρευνα, σχετικά με τις λέξεις κλειδιά και τους όρους αναζητήσεων που χρησιμοποιούν οι χρήστες, σε σχέση με το προϊόν σου.

 

Στη συνέχεια, μπορείς να δημιουργήσεις ένα έγγραφο στα υπολογιστικά φύλλα google, με όλες τις σχετικές λέξεις κλειδιά και πέρα από το SEO της κάθε σελίδας του ιστοτόπου σου,

μια καλή ιδέα είναι να τις χρησιμοποιήσεις για να γράψεις αντίστοιχο αριθμό άρθρων στο blog σου!

 

 

Push Notifications

 

Μια εφαρμογή για την αποστολή push notifications, στη σελίδα σου, μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την επαφή με τους επισκέπτες, χωρίς να χρειαστεί να σου δώσουν το email τους!

 

Εφόσον, αποδεχτούν να λαμβάνουν ενημερώσεις από τη σελίδα σου, κάνοντας ένα κλικ στο ειδικό κουμπί με την προτροπή “Allow” ή “Αποδοχή”.

 

 

Από εκεί και μετά, θα μπορείς να τους στέλνεις σύντομα μηνύματα και ενημερώσεις, για κάθε νέο άρθρο, για κάθε νέο προϊόν ή event, κατευθείαν στον browser που χρησιμοποιούν για να σερφάρουν στο internet.

 

 

 

Social Media Management

 

To Social Media Marketing, μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα η περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται σωστή στρατηγική, προγραμματισμός και συνέπεια όσων αφορά τις αναρτήσεις που θα κάνεις.

 

Κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έχει διαφορετικό χαρακτήρα και το ύφος, όπως ίσως και το είδος των δημοσιεύσεων μπορεί να διαφέρει.

 

Επίσης το timing και η συχνότητα που γίνεται η κάθε ανάρτηση, παίζουν μεγάλο ρόλο για την επιτυχία της καμπάνιας σου.

 

Για αυτό χρειάζεται να παρακολουθείς τα στατιστικά σου τακτικά, ώστε να γνωρίζεις τις ώρες που οι χρήστες αλληλεπιδρούν περισσότερο με τις αναρτήσεις σου καθώς και το είδος των αναρτήσεων, που συγκεντρώνουν τις περισσότερες αλληλεπιδράσεις.

 

Αν και ο απώτερος σκοπός είναι να μεταφερθεί ο κάθε χρήστης στο eshop σου για να αγοράσει, η τακτική του να κάνεις μόνο αναρτήσεις που να προτρέπουν αποκλειστικά και μόνο σε πώληση, σύντομα θα κουράσει, θα γίνει βαρετό και οι αλληλεπιδράσεις θα πέσουν κατακόρυφα.  

 

Το Facebook και το Instagram και ενδεχομένως και τα υπόλοιπα Social Media, ανάλογα με το προϊόν και το είδος του κοινού στο οποίο απευθύνεσαι, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεών σου.

 

Επίσης και το Pinterest, που αν και ακόμα για ελληνικά δεδομένα δεν είναι και τόσο δημοφιλές, παρέχει δυνατότητες παρόμοιες με αυτές των μηχανών αναζήτησης.

 

Οι χρήστες που αναζητούν οτιδήποτε σχετικό με τα προϊόντα σου, αποκτούν πρόσβαση σε εικόνες και φωτογραφίες, που εύκολα μπορείς να τις συνδέσεις με το αντίστοιχο URL που θα τους μεταφέρει στο συγκεκριμένο προϊόν για να το αγοράσουν.

 

Την ίδια στιγμή οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing και το Yahoo, αντλούν δεδομένα από το Pinterest, όπως εικόνα, κείμενο και συνδέσμους και βοηθούν επιπλέον στην υψηλότερη κατάταξη του eshop σου, στα αποτελέσματά τους.

 

Τέλος για να “ξέρεις τι σου γίνεται", καθώς και για να είσαι πάντα συνεπής στις αναρτήσεις σου και το περιεχόμενο που “ποστάρεις" να είναι πάντα χρήσιμο και ενδιαφέρον,

χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα ημερολόγιο, επάνω στο οποίο να προγραμματίζεις τις μελλοντικές σου αναρτήσεις, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες έως και τους επόμενους 3 μήνες!

 

 

Ένα πολύ εύχρηστο και οικονομικό εργαλείο, για τη δημιουργία και την οργάνωση εργασιών, projects και ημερολογίων είναι το Asana

 

 

Content Marketing

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του Internet μπαίνει σε αυτό κυρίως για να αναζητήσει πληροφορίες, μετά για να ψυχαγωγηθεί και τέλος για να κάνει αγορές.

 

Οπότε στην πράξη, οι χρήστες “καταναλώνουν” καθημερινά περιεχόμενο, σε μορφή κειμένου, εικόνων (infographics), ηχητικών και video.

 

Μάλιστα το περιεχόμενο σε μορφή Video δείχνει διαρκώς ανοδικές τάσεις, ως προς την προτίμηση των χρηστών, καθώς μπορεί να μεταδώσει τεράστιο όγκο πληροφοριών, σε σύντομο χρονικό διάστημα και συνήθως καταναλώνεται πιο “ξεκούραστα”.

 

Προσφέροντας λοιπόν περιεχόμενο υψηλής χρηστικής ή ψυχαγωγικής αξίας, μπορείς να προσελκύεις χρήστες, με συναφή ενδιαφέροντα, που αναζητούν λύσεις και καθοδήγηση, για τα προβλήματα που τους απασχολούν..

 

Ταυτόχρονα καθιερώνεσαι ως ειδικός στον τομέα σου, αναβαίνοντας έτσι στις προτιμήσεις των χρηστών που καταναλώνουν το περιεχόμενό σου.

 

  • Τα Blogs / Forums

 

  • Τα Social Media

 

  • Το Email Marketing

 

  • Τα Ebooks

 

  • Τα Infographics 

 

  • Τα Videos και 

 

  • Τα Podcasts 

 

Αποτελούν εργαλεία και κανάλια επικοινωνίας, μέσω των οποίων μπορείς να επικοινωνείς το περιεχόμενο που παράγεις με τους χρήστες, που ταιριάζουν με το Avatar του Ιδανικού σου Πελάτη.

 

Φυσικά, να ξανα-τονίσω, ότι το Α και το Ω, στην παραγωγή αποτελεσματικού περιεχομένου, οποιαδήποτε μορφής, είναι το Copywriting.

 

 

Google My Business

 

Πρόκειται για μια Δωρεάν υπηρεσία της Google, που δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσεις την επιχείρησή σου, στους χάρτες της Google. 

 

Μπορείς να προσθέσεις χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες, όπως λογότυπο, φωτογραφίες, περιγραφή, προϊόντα, προσφορές, ωράριο λειτουργίας κλπ.

 

Επίσης παρέχει τη δυνατότητα, για τη δημιουργία και δημοσίευση αναρτήσεων (κάτι αντίστοιχο με τα social media), όπου μπορείς να ανεβάσεις εικόνα, κείμενο,

καθώς και κουμπί με προτροπή για δράση (Call To Action) που να ανακατευθύνει τον ενδιαφερόμενο, κατευθείαν στην τοποθεσία με το προϊόν που τον ενδιαφέρει.

 

 

Αυτό είναι κάτι που μπορείς και πρέπει να εκμεταλλευτείς, για να δημιουργείς τακτικά, επιπλέον “θόρυβο”, σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου.

 

Μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα μέσα από τα Insights, για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση πραγματοποιήσουν οι χρήστες, με την καταχώρηση ή με τις αναρτήσεις σου,

όπως τηλεφωνική κλήση, αναζήτηση πληροφοριών, εμφάνιση χάρτη και κλικ στο κουμπί της κάθε ανάρτησης. 

 

 

Chatbot Marketing

 

Τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει να συμβαίνει μια τεχνολογική επανάσταση στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης, που συνήθως συναντάται ως AI, από τα αρχικά των λέξεων Artificial Intelligence.

 

Cortana, Alexa, Siri και Google Assistant, είναι εφαρμογές ΑΙ που εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν καθημερινά, κάνοντας φωνητικές αναζητήσεις πληροφοριών ή δίνοντας εντολές για να ολοκληρωθούν κάποιες ενέργειες.

 

Οι χρήσεις των εφαρμογών  AI είναι πραγματικά αμέτρητες πλέον, όμως στην περίπτωση του digital marketing, κυρίως μας ενδιαφέρει η εφαρμογή της στα Social Media, ως Chatbots.

 

Τα chatbots, στο παρελθόν ονομάζονταν “Chatterbots” και πιο συγκεκριμένα ονομάστηκαν έτσι το 1994 από τον κατασκευαστή τους, τον Michael Mauldin

 

Στην ουσία πρόκειται για προγράμματα, που προσομοιάζουν ψηφιακά “ρομποτάκια”, που εφόσον προγραμματιστούν σωστά, αναλαμβάνουν να εκτελούν χρέη, “γραμματέα”, IT, ή πωλητή,

απαντώντας αυτόματα σε σχετικές ερωτήσεις των χρηστών που ενδιαφέρονται για κάποια πληροφορία σχετικά με ένα προϊόν, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική σου παρουσία, πίσω από έναν υπολογιστή, για να δίνεις απαντήσεις “χειροκίνητα”.

 

Τα chatbots μπορεί να εκτελούν απλές ή σύνθετες ενέργειες, “προβλέποντας” την απάντηση που θα έδινε ένας άνθρωπος, στην ερώτηση κάποιου ενδιαφερόμενου.

 

Σκέψου πόσο χρόνο και χρήμα, θα μπορούσες να εξοικονομήσεις, εάν αναλάμβανε ένα chatbot, να καλύψει διάφορους τομείς της επικοινωνίας, μεταξύ της εταιρείας σου και του κοινού!

 

 

Email Marketing

 

Το Email για εμπορικούς σκοπούς, αποτελεί ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι για κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Internet.

 

Μπορεί να συνεργαστεί άψογα, με οποιοδήποτε κανάλι και μέσο επικοινωνίας, είτε πρόκειται για Social Media, είτε για Chatbot, είτε για Blog ή eshop.

 

To List Building ή αλλιώς η δημιουργία λίστας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση, ώστε να μπορεί να διατηρεί επαφή, με το δυνητικό και το εν δυνάμει πελατολόγιο, καλλιεργώντας παράλληλα την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία των καταναλωτών, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων.

 

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της αποστολής ενός Newsletter σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση,


με τη χρήση Autoresponder (αυτόματου ανταποκριτή) όπου κρίνεται απαραίτητο, όπως: 

 

  • Subscription Confirmation

 

  • Receipt/Invoice

 

  • Tracking Number 

 

  • Expiring Card Notifications

 

  • Password reminder/change

 

  • Member Subscription Status
    κλπ

 

Καθώς και με αλληλουχίες επακολούθησης, τόσο για αυτούς που δεν έγιναν ακόμη πελάτες, όσο και για αυτούς που πραγματοποίησαν μία ή περισσότερες αγορές.

 

 

Emailing Automation

 

Οι αλληλουχίες μηνυμάτων επακολούθησης, ή αλλιώς email sequences, μπορούν να προγραμματιστούν και να αποστέλλονται αυτόματα, ανάλογα με τις ενέργειες και τις αλληλεπιδράσεις του κάθε συνδρομητή, 24 ώρες το 24ωρο!

 

Ενδεικτικά, τέτοιες αυτοματοποιημένες αλληλουχίες μηνυμάτων μπορούν να είναι:

 

 

Welcome email & Indoctrination Sequence

Μια αλληλουχία που θα περιλαμβάνει ένα email καλωσορίσματος και μια σειρά άλλων μηνυμάτων, που στόχο έχουν να συστήσουν εσένα και την εταιρεία σου στον κάθε νέο συνδρομητή που με μπήκε στη λίστα σου.

 

Engagement Sequence

Μια αλληλουχία “Κινητοποίησης”, που θα αποτελείται από emails, που θα έχουν ως στόχο να “πείσουν” τον δυνητικό πελάτη, να μετατραπεί σε εν δυνάμει πελάτης. 

 

Abandoned Cart Automation

Μία αλληλουχία που θα αποστέλλεται αυτόματα όταν κάποιος χρήστης “ξέχασε” ένα η περισσότερα προϊόντα στο καλάθι του eshop σου, χωρίς να τα αγοράσει. 

 

Accesention Sequence

Μια αλληλουχία που θα αποστέλλεται αυτόματα όταν κάποιος χρήστης αγόρασε κάποιο προϊόν και ως εκ τούτου μεταφέρεται αυτόματα στη λίστα των πελατών, σε συγκεκριμένη κατηγορία και ξεκινά να λαμβάνει emails για κάποιο Upsell ή Downsell, σχετικό με την αγορά που έκανε.

 

Με το Email Marketing Automation, εφόσον φυσικά εξοικειωθείς με τη δημιουργία των Automations για κάθε περίπτωση, μπορείς (χωρίς υπερβολή) να δημιουργείς 100% αυτοματοποιημένους μηχανισμούς πώλησης και επακολούθησης για την επιχείρησή σου!

 

Περισσότερα σχετικά με το επαγγελματικό email marketing και τη δημιουργία αυτοματοποιημένων μηχανισμών πωλήσεων, θα  βρεις στο Email Marketing Mastery

 

Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στο Internet

 

 

Εταιρική Ταυτότητα

 

Κάθε επιχείρηση που “ήρθε για να μείνει” και σέβεται τον εαυτό της, χρειάζεται να έχει στη διάθεσή της όλα όσα μπορούν να την κάνουν να ξεχωρίζει αλλά και να “αποτυπώνεται” στο μυαλό του κάθε δυνητικού πελάτη. 

 

Λογότυπα, Εμπορικά Σήματα και συγκεκριμένα Χρώματα, μπορούν συνειρμικά και με ασύλληπτες ταχύτητες, να φέρουν στο μυαλό μας συγκεκριμένα brands. 

 

Η χαρακτηριστική μπλε απόχρωση του facebook, το λογότυπο καθώς και η συγκεκριμένη γραμματοσειρά (fonts), μπορούν εύκολα να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και αν δεν διαβάσουμε ολόκληρη την λέξη της επωνυμίας.

 

Το ίδιο συμβαίνει και με την Coca Cola, από το 1892! 

 

Πλέον πέρα από την “έντυπη” μορφή, χρειάζεται να έχεις όλο το υλικό σε ψηφιακή μορφή, για χρήση στα Social Media και σε κάθε κανάλι και μέσο επικοινωνίας και

τα λογότυπα χρειάζεται να είναι και σε 3D Animated μορφή, ώστε να τα χρησιμοποιείς ως Intros και Outros, δηλαδή για την εισαγωγή και το τέλος, των βίντεο που θα ανεβάζεις στα κανάλια σου.

 

Μια αρκετά οικονομική λύση για τη δημιουργία 3D Animated Logos, Intros καιι Outros, που χρησιμοποιώ χρόνια είναι το Viddyoze

 

Η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας για την επιχείρησή σου, μπορεί να δώσει επιπλέον κύρος και αξιοπιστία στην επιχείρησή σου.

 

 

Mobile Marketing

 

Από τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι χρησιμοποιούν το κινητό τους για να συνδεθούν στο Internet, οτιδήποτε στρατηγική και αν ακολουθείς, θα πρέπει να είναι Mobile Friendly, δηλαδή φιλική προς κινητά.

 

To eshop, το blog, οι διαφημίσεις, τα emails και τα push notifications, θα πρέπει:

 

  • είτε να είναι Responsive/Adaptive ώστε να προσαρμόζονται αυτόματα οι γραμματοσειρές και τα λοιπά γραφικά αυτόματα και καλαίσθητα, σε οποιουδήποτε μεγέθους οθόνες,

 

  • είτε να δημιουργείς παράλληλες καμπάνιες αποκλειστικά για κινητά!

 

Αν αποφύγεις ή παραλήψεις να κάνεις κάτι τέτοιο, δε χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβεις, ότι πρόκειται να χάνεις έναν ήδη τεράστιο (και διαρκώς αυξανόμενο) αριθμό δυνητικών πελατών και ως εκ τούτου και αντίστοιχων κερδών!

 

 

Κλείνοντας…

Όλα όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, για να αποδώσουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα, χρειάζεται να αναπτυχθούν και να προγραμματιστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, σαν μια ενιαία “καλοκουρδισμένη μηχανή”. 

 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μέθοδοι καθώς και εργαλεία, που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεών σου και σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα ανακαλυφθούν και άλλοι.

 

Τι κατά τη γνώμη σου, λείπει από την παραπάνω λίστα; Τι έχεις δοκιμάσει και σου έφερε θετικά αποτελέσματα; Γράψε μου το σχόλιό σου στην παρακάτω φόρμα.